Dopyt

Máte otázku? Zanechajte nám odkaz.

3. februára 2014

Prezentácia LED osvetlenia v Trenčianskej Turnej

Svetlo, ktoré šetrí životné prostredie aj obecnú pokladnicu

Obrovský OMS kamión s nápisom: European Lighting Tour 2013 na ihrisku v Trenčianskej Turnej pútal pozornosť 14. a 15. novembra už z hlavnej cesty. Po boku kamiónu boli pristavené schodíky, po ktorých, keď ste vystúpili, otvorili sa vám samootváracie dvere a ocitli ste sa nie v návese kamiónu, ale v úplne inom svete. Vtiahla vás totiž virtuálna show spoločnosti OMS spol. s r.o., ktorá prezentovala svoju LED svetelnú technológiu s inovačnou silou v oblasti dizajnu, kvality a zodpovednosti k životnému prostrediu.

   

Foto: Adriana Juríčková

Väčšina osvetľujúcich sústav, ktoré v súčasnosti osvetľujú cesty v obciach bola zabudovaná začiatkom deväťdesiatych rokov. Neustále zmeny noriem a smerníc spôsobili, že mnoho používaných osvetlení už pod súčasné normy a predpisy nespadá. Tieto nároky sa zvyšujú vzhľadom na vývoj technológii a možnosti uľahčiť, zlepšiť, či ochrániť život človeka stále vo väčšom meradle.

Spoločnosť FREYA Slovakia s.r.o. s podporou OMS spol. s r.o. tak zorganizovali v Trenčianskej Turnej prezentáciu LED verejného osvetlenia, v rámci ktorej predviedli najnovšie inovácie v modernej osvetľovacej technológii na súčasnom trhu.

  

Foto: Adriana Juríčková

Zastarané osvetlenie je nielen neefektívne, ale je najmä veľkým zásahom do obecného rozpočtu a väčšou záťažou pre životné prostredie. Nové LED svietidlá majú na rozdiel od klasického „žltého“ osvetlenia biele svetelné lúče, ktoré sú veľmi podobné dennému svetlu a to spôsobuje oveľa lepšiu viditeľnosť, čím sa zvyšuje bezpečnosť občanov a znižuje riziko nehôd vo večerných a nočných hodinách v obci.

Táto prezentácia však nebola prístupná celej verejnosti vzhľadom na obmedzenú kapacitu v premietacej „sále“ kamiónu. Pozvaní boli hlavne predstavitelia obcí a miest, ktorí sú kompetentní rozhodovať v tejto oblasti. Cieľom prezentácie bolo prezentovať zástupcom obcí možnosti rekonštrukcie verejného osvetlenia, načrtnúť úspory, ktoré je možne rekonštrukciou dosiahnuť a predstaviť možnosti jeho financovania.

    

 

Foto: Adriana Juríčková

Trenčianska Turná bola poslednou tohtoročnou zastávkou OMS kamiónu, ktorý tento rok absolvoval desiatky prezentácii nielen v obciach na Slovensku, ale aj v Chorvátsku, Poľsku, Českej republike, Holandsku, Belgicku, Nórsku, Švédsku, Fínsku a Francúzsku.

Interiérové, exteriérové, dizajnové aj priemyselné LED svietidlá od spoločnosti OMS dnes osvetľujú už viac ako 120 krajín sveta. Spoločnosť FREYA Slovakia je partnerom spoločnosti OMS Lighting a zabezpečuje predaj produktov a podporu zákazníkom.

Výhody, ktoré pre obec prináša LED verejné osvetlenie v porovnaní s bežnými žiarivkami:

  • Zvýšenie kvality života,
  • úspora energie,
  • výrazné zníženie nákladov (až do 60%)
  • zreteľne nižšie náklady na údržbu,
  • vysoká životnosť (minimálne 20 rokov),
  • rýchla návratnosť investícii,
  • vyššia efektivita osvetlenia ulíc (žiadne tmavé miesta),
  • menej spotrebovaného CO2. 

 

Vypracujeme vám riešenie na mieru

Každý projekt naceňujeme namieru podľa potrieb vášho priestoru. Nechajte si vypracovať cenovú kalkuláciu našimi špecialistami.

Tomáš Krúžek

obchodno-technický zástupca
(+421) 910 270 599
(+421) 32 286 14 84
led@freyaled.com